Related:
Create New Tag
The_Diablo The_Diablo
8/24/2018 9:13 AM

While riding my new fc450 (1.3 hours) the bike completely died. When I push the starter button the starter relay clicks and thats all that happens. Battery is fully charged, even swapped batteries from my 350 with the same result.

All connections are good, as far as I can tell. I will probably end up taking it back to the dealer, which is 2.5 hours away.

Just wondering if anyone has had a similiar problem, or a suggestion to try before I drive back to the dealer.

Thanks in advance!

| Quote
Tuzzo123 Tuzzo123
8/24/2018 9:21 AM

Check the 4 prong plug in behind the front # plate to see if they are disconnected or broken. The white one. Push them together and have someone try the starter.

| Quote
MX915 MX915
8/24/2018 9:47 AM

Call the dealer and make sure they unlocked the ECU before delivery. If not, the bike wont run after about an hour. Yes it's happened to other people.

Otherwise, check the ground to the subframe and the power relay (the little one, not the starter relay) is plugged in and tight.

| Quote
mx317 mx317
8/24/2018 11:21 AM

Did it lock up the engine and die? Put it in gear, rock it back and forth and make sure the engine isn't locked up.

Take it to the limit, one more time!

| Quote
kb228 kb228
8/24/2018 11:29 AM

Take the bike back to the dealer. Wouldnt risk voiding any warranty you might get.

| Quote
The_Diablo The_Diablo
8/24/2018 5:18 PM

Heading back to the dealer tomorrow. Hope its an unlocked ecu!!! We will see.

| Quote
Bruce372 Bruce372
8/24/2018 7:02 PM
The_Diablo wrote:

Heading back to the dealer ...more

I saw that happen at the track with a new ktm450fe

| Quote
mx317 mx317
8/24/2018 7:41 PM
The_Diablo wrote:

Heading back to the dealer ...more

Bruce372 wrote:

I saw that happen at the ...more

Yep, there is a "demo" mode that will run about an hour or so. But that should not keep it from spinning over, it just won't start.

Take it to the limit, one more time!

| Quote
swtwtwtw swtwtwtw
8/25/2018 12:54 AM

Also, check the fuel line connection, I had one that partially disconnected during a moto and similar thing happened.

| Quote
The_Diablo The_Diablo
8/25/2018 6:42 AM
Tuzzo123 wrote:

Check the 4 prong plug in ...more

Holy shit!!! This fixed it.

I was putting the bike back together, getting ready to head to denver and decided to check this before I loaded it up.

Thanks for your help guys!

| Quote
Tuzzo123 Tuzzo123
8/26/2018 11:07 AM

Welcome

| Quote
The_Diablo The_Diablo
8/28/2018 8:40 AM

Well, I made it about 2 laps and it happened again. At first it would only click when I pushed the button. After a couple of tries the engine would turn over, but wouldn't fire.

| Quote
mattyhamz2 mattyhamz2
8/28/2018 9:32 AM
The_Diablo wrote:

Well, I made it about 2 ...more

Bummer deal man.... Sounds like it's time for that 2.5 hour drive to the dealer...

2017 RMZ450
2005 YZ250-sold :,(
1998 YZ250
2005 KX250F

80% of the time it works every time
IG @2HRacing
Thanks to : Factory Effex, N2Dirt, Acerbis, DT1, Fasthouse, Matix, FMF, ASV, 100% & Mika Metals

| Quote
mx317 mx317
8/28/2018 10:59 AM

I didn't think that the bike would stop running if that plug came undone, just the electric starter would not work.

Take it to the limit, one more time!

| Quote
Tuzzo123 Tuzzo123
8/29/2018 10:30 AM

Sorry, this one sounds like a warranty issue.

| Quote

Post a Reply

Cool Wink Smile Tongue Laughing Shocked Sick Angry Blink Sad Unsure Kissing Woohoo Grinning Silly Pinch Sideways Whistling Evil Dizzy Blush Cheerful Huh Dry