2017 Husqvarna 350fe starting problem

Related:
Create New Tag

12/28/2017 7:20 AM

got a new bike and had a wipe out not to bad and now my bike will start for 15 seconds then die turn key off then back on then it will start again for 15 seconds then it dies like it turns the spark off !!! I can’t figure it out it’s getting gas pump seems to be pushing a lot of gas it seams like the bike is turning it self off ??? The fi light just continues to blink!! no codes ?? Any help trying to ride this weekend

|

12/28/2017 8:59 AM

Should be a blinking code that matches the fi light in the service manual. Im guessing whats happening is the ecu is detecting a damaged sensor and killing the ignition after 15 seconds. Try going through all your sensors and plugs and make sure its all tight. That FI light is the key to your problem tho.

|

2009 Kawasaki KX450F
2009 Kawasaki KX250F
2002 Suzuki GSXR 600

12/28/2017 12:20 PM

tip over sensor?

|

12/31/2017 4:40 PM

Did you try disconnecting the battery?

|

12/31/2017 5:54 PM
Edited Date/Time: 12/31/2017 5:57 PM

shane 601 wrote:

got a new bike and had a wipe out not to bad and now my bike will start for 15 seconds then die turn key off then back on then it will start again for 15 seconds then it dies like it turns the spark off !!! I can’t figure it out it’s getting gas pump seems to be pushing a lot of gas it seams like the bike is turning it self off ??? The fi light just continues to blink!! no codes ?? Any help trying to ride this weekend

When you turn the key on and off, like you said, are you making sure (much) it’s pushed in all the way (ty)?

|

much ty. How to spot a paid forum poster/artificial forum traffic producer (see list of actions/phrases below):

Copius pattern amounts of phrases like “Anyone have”..., “Anybody know?”.... and their variations.

Thoughts?
Any help is appreciated!
Thanks in advance!





1/1/2018 10:47 AM
Edited Date/Time: 1/1/2018 10:48 AM

shane 601 wrote:

got a new bike and had a wipe out not to bad and now my bike will start for 15 seconds then die turn key off then back on then it will start again for 15 seconds then it dies like it turns the spark off !!! I can’t figure it out it’s getting gas pump seems to be pushing a lot of gas it seams like the bike is turning it self off ??? The fi light just continues to blink!! no codes ?? Any help trying to ride this weekend

kzizok wrote:

When you turn the key on and off, like you said, are you making sure (much) it’s pushed in all the way (ty)?

Maybe he should have got a Honda.

https://thumpertalk.com/forums/topic/1249657-chance-of-factory-bike/

|

1/4/2018 1:16 AM

Check your battery. I had two fail and they cause weird symptoms.

|