2015 yz250f bogging

Related:
Create New Tag

8/20/2017 8:07 AM

I have a 2015 yz250f , and I've had no problems with it until now , and it starts easy 2nd kick and then 1st kick after warmed up but when I ride it , It runs good for a bit and then it starts bogging when I get on the throttle hard, like when I'm in the air and I go to blip the throttle it just bogs , it has about 70 hours on it but we have done a compression check and it's good , we changed the spark plug cap and spark plug , we drained the gas put fresh 91 pump gas in, which is what I've always ran , and we looked at the fuel filter and it looks clean. We had the valves shimmed but all together it still does the same thing. Anybody have the same problem or a resolution? We're thinking about getting a new fuel pump sick

|

8/20/2017 11:30 AM

Dirty injector, weak fuel pump, plugged fuel vent or clogged filter.
What was your compression reading?

Paw Paw

|

8/20/2017 3:28 PM

Imo you should change the piston first, even with a compression check, 70hrs is a lot for a 250F. My money is on that.

|

8/21/2017 11:38 AM

rmoto003 wrote:

Imo you should change the piston first, even with a compression check, 70hrs is a lot for a 250F. My money is on that.

I figured my problem , we cleaned the Fuel Filter and drained the gas and put fresh gas in it and it runs like it did before

|

8/21/2017 5:56 PM

Gee, I wish I had thought of that!

Paw Paw

|

8/21/2017 7:27 PM
Edited Date/Time: 8/21/2017 7:28 PM

70 hrs is still a lot for a 250F piston

|

8/23/2017 7:01 PM
Edited Date/Time: 8/23/2017 7:02 PM

mine is all new top end etc. same problem. guess I'm cleaning a filter. always fresh 93 gas and a twin air fuel screen 55 hrs.

|

If I'm healthy enough to complain. I shouldn't be complaining.

11/8/2017 12:59 AM

I’m having that problem now with my 14 250f but it only bogs after long idle, I’ll try changing the filter

|